Re-integratie 2ᵉ spoor

Wat ook de reden is, op enig moment is besloten dat re-integratie op de oude werkplek voor jou niet meer mogelijk is.
Soms is zelfs terugkeer bij de oude werkgever helemaal uitgesloten, bijvoorbeeld omdat het soort werk waarvoor je als werknemer nog wèl geschikt bent bij de huidige werkgever niet bestaat of dreigt te verdwijnen. Of omdat de omstandigheden bij de huidige werkgever zodanig zijn, dat een succesvolle terugkeer niet te verwachten is. In dat geval zal een loopbaancoach/ re-integratiecoach samen met jou kunnen uitkijken naar een andere werkgever.

Het traject vangt aan met een intakegesprek waarbij we samen kijken welke instrumenten ingezet worden. Het traject van re-integratie tweede spoor vertoont grote overeenkomsten met wat we ook kennen als outplacement. Je wordt begeleid bij het in kaart brengen van je competenties, en bij het zoeken van passend en duurzaam werk. De focus ligt op wat je wél kan!
Vanzelfsprekend is er ruimte voor jouw beleving en worden barrières die de beweging richting een nieuwe baan blokkeren besproken en kijken we hoe we deze kunnen wegnemen of positief kunnen ombuigen.

Re-integratie tweede spoor is alleen succesvol bij een actieve houding. Om jou zo optimaal mogelijk te ondersteunen, kunnen we naast de individuele gesprekken diverse instrumenten inzetten waaronder loopbaanonderzoek, testen en assessments voor het verdiepen of meten van vaardigheden, sollicitatietraining (CV, sollicitatiebrief, motivatiebrief en persoonlijk profiel), workshop LinkedIn en netwerkentraining gesprekstechnieken, opstellen persoonlijk ontwikkelplan.

Ik adviseer altijd om meerdere gesprekken met re-integratiecoaches te voeren voordat je een keuze maakt omdat én een goede klik met elkaar heel belangrijk is én door het feit dat het traject tijdsgebonden is halverwege switchen van coach niet handig is.

Wil je weten wat WKloopbaancoaching voor je kan betekenen?
Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.