Outplacement

Dreigt er een collectief ontslag door een reorganisatie, heb je zelf het besluit genomen om ontslag te nemen of gaat je werkgever jouw contract beëindigen?

Of je het al hebt zien aankomen of niet, deze situatie zal vaak veel vragen en twijfels bij je oproepen. Van belang is dat er goede afspraken worden gemaakt tussen jou en je werkgever, bijvoorbeeld in een vaststellingsovereenkomst. Kies je voor een ontslagvergoeding of voor een outplacementtraject? Wanneer je kiest voor een outplacement ga je binnen een vastgestelde periode op zoek naar een nieuwe baan.

Ondanks de onzekerheden in deze periode hoeft een ontslag niet meteen als negatief te worden gezien. Vaak is het een ideaal moment om eens stil te staan bij wat je nu echt wil. Misschien wil je op dezelfde voet verder, maar je kunt deze situatie ook aangrijpen om een carrièreswitch te maken of een eigen bedrijf te starten?

Er zijn legio mogelijkheden voor jou, misschien wel meer dan je denkt!

Daarbij verandert de arbeidsmarkt momenteel snel. Bestaande beroepen verdwijnen door de technologische ontwikkelingen en nieuwe functies ontstaan. Wat weer om nieuwe vaardigheden vraagt.
Heb jij al nagedacht over je eigen inzetbaarheid? Ben je je voldoende bewust van je eigen ‘skills’ die je al in huis hebt en van de competenties die je nog graag zou willen ontwikkelen?

Genoeg stof om over na te denken, over te sparren en om aan te werken tijdens een loopbaantraject. Een geheel gestandaardiseerde procedure voor een outplacementtraject is er niet; we zijn immers niet gelijk aan elkaar als mens. Een voor jou passend traject in combinatie met de juiste tools zullen je helpen om de juiste koers te volgen op je carrièrepad. Naast de coachgesprekken kunnen we onder andere trainingen inzetten gericht op netwerken, solliciteren, verbeteren van je brief/cv, en vragenlijsten. Met de hulp van een loopbaancoach zul je met meer inzicht in jezelf, meer motivatie, meer zelfvertrouwen en met een positieve blik op de toekomst je weg vinden!

Wil je weten wat WKloopbaancoaching voor je kan betekenen?
Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.