Outplacement

Veranderingen in personeel zijn onvermijdelijk en afscheid nemen hoort daar soms ook bij. De manier waarop is allesbepalend. Boventalligheid en ontslag zijn over het algemeen nooit prettig. Outplacement heeft echter tot doel verder te kijken dan deze eerste perceptie en biedt perspectief, het geeft de betrokkene de kans om zich op constructieve wijze opnieuw te engageren.

Werkgevers hebben duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda staan, ook als een medewerker zijn loopbaan buiten de organisatie zal voortzetten. Met outplacementprogramma’s ondersteun je de vertrekkende medewerker om sneller de volgende stap naar een nieuwe baan in te zetten én ambassadeur van je organisatie te blijven.

WKloopbaancoaching neemt de zorg op van uw werknemers door hen te begeleiden in hun zoektocht naar hun drijfveren, talenten en mogelijkheden. De mensen worden ondersteund bij het opnieuw formuleren van vaardigheden en/of ambities en helpen deze te koppelen aan de (toekomstige) arbeidsmarkt. Welke instrumenten worden ingezet, bespreken we tijdens de intake.
We zijn niet gelijk aan elkaar als mens dus een geheel gestandaardiseerde procedure voor een outplacementtraject is er niet. We zullen inzetten wat nodig is: een op maat gemaakt traject wat de medewerker zal helpen om de juiste koers te volgen op zijn of haar carrièrepad.

U ziet als werkgever graag dat uw werknemer met zorg en aandacht wordt begeleid, maar wèl met resultaat? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.