Re-integratie 2ᵉ spoor

Heeft u een langdurig zieke medewerker die niet kan terugkeren in de oude functie en een passende functie binnen de organisatie is niet mogelijk? Het UWV verwacht van u de juiste inspanningen en zal deze streng toetsen. Een situatie waarbij een spanningsveld kan ontstaan tussen kosten en opbrengsten en de menselijke kant. Met een re-integratietraject 2ᵉ spoor begint de zoektocht naar een baan bij een andere werkgever.

De begeleiding is erop gericht mensen op de langere termijn zelfredzaam en zelfvoorzienend te laten zijn, middels een traject op maat. Stap voor stap krijgt de werknemer inzicht in alle aspecten die om de hoek komen kijken als men op zoek gaat naar een nieuwe baan. Het ontdekken en verder ontwikkelen van zijn/haar talenten maakt hier uiteraard deel van uit.
We kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden. Hierbij wordt wel actieve medewerking verwacht van alle betrokkenen; het gaat tenslotte om de toekomst van de werknemer.

Als werkgever blijft u nauw aangesloten bij de voortgang van de begeleiding. Ik ben ervan overtuigd dat de kracht zit in het maken van echte verbinding met mensen. Een 2ᵉ spoortraject kan sterk variëren in duur en inzet van specifieke tools. Het betreft maatwerk en het traject wordt afgestemd op uw specifieke vraag, situatie en organisatiecontext.

U ziet als werkgever graag dat uw werknemer met zorg en aandacht wordt begeleid, maar wèl met resultaat? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.